Pages Menu
Categories Menu
Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC

Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC

ASSOC
Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC este o organizație care și-a propus încă de la înființare promovarea asistenței sociale în scopul îmbunătățirii condițiilor de viață a grupurilor defavorizate.

Organizația activează în domeniul serviciilor sociale de peste 19 ani, în tot acest timp dezvoltând numeroase activități care vin în sprijinul grupurilor vulnerabile.

ASSOC Baia Mare își dorește să devină o voce puternică în economia socială, iar proiectele derulate să schimbe în bine destinele persoanelor din grupurile vunerabile social. Valorile după care se ghidează organizația sunt solidaritatea, demnitatea, parteneriatul, responsabilitatea socială și respectul pentru natură.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile și pentru a contribui la dezvoltarea comunității locale, până în prezent au fost înființate două întreprinderi sociale, ambele destinate să asigure locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile.

Obiectivele strategice ale organizației sunt:
– promovarea și dezvoltarea activităților de economie socială;
– organizarea unei structuri de servicii sociale viabile, care să vină în întâmpinarea categoriilor aflate în stare de excluziune socială;
– promovarea participării publice la procesul decizional privind politica socială;
– promovarea atitudinii de respect faţă de natură şi mediul înconjurător.

De la înființare și până în prezent, ASSOC a implementat numeroase proiecte cu finanțare europeană, iar începând din 2011, organizația s-a dezvoltat prin înființarea unor filiale în Arad, Suceava și București, având și aici proiecte în derulare.

Având în vedere experiența acumulată de-a lungul anilor, ASSOC deține o bună expertiză profesională în organizarea structurilor de servicii sociale sustenabile, în promovarea, sprijinirea și formarea profesioniștilor din serviciile sociale, în dezvoltarea conștiinței civice a beneficiarilor proiectelor derulate, dar și în formarea voluntarilor și promovarea voluntariatului.