Pages Menu
Categories Menu
Modalitatea de colectare a uleiurilor uzate

Modalitatea de colectare a uleiurilor uzate

Gospodinele, dar și bucătarii care lucrează în marile restaurante sau fast-fooduri obișnuiesc să arunce uleiul uzat în sistemul de canalizare, fără să se gândească la faptul că acesta este unul dintre cei mai mari poluatori. Datele statistice arată înfricoșător: un singur litru de ulei uzat poluează un milion de litri de apă, lichid vital care i-ar ajunge unui om timp de 14 ani.

Alternativa este colectarea selectivă, similară colectării deșeurilor din plastic, hârtie sau sticlă. Uleiul uzat poate fi depozitat în recipiente speciale, iar apoi predat firmelor specializate care se ocupă de colectarea și valorificarea sau eliminarea acestora, în funcție de tipul de ulei și de stadiul de degradare. Firmele specializate se ocupă de întocmirea actelor necesare, pun la dispoziție recipiente speciale pentru depozitarea uleiului uzat, pe care ulterior le preiau și le transportă gratuit.

RUCO Maramureș desfășoară activități de preluare, stocare și livrare uleiuri alimentare uzate și grăsimi de origine animală râncede sau expirate de la agenți economici și de la persoanele fizice.

Compania pune la dispoziția pesoanelor interesate recipiente închise etanș, rezistente la șoc mecanic și termic, în care să poată fi stocate în cele mai sigure condiții uleiurile uzate care urmează să fie predate pentru colectare. La intervale regulate sau în urma unei înțelegeri telefonice, agenții RUCO Maramureș vor veni să ridice uleiul stocat și să înlocuiască recipientele de colectare.