Pages Menu
Categories Menu
Lansarea Structurii de Economie Socială „Centru colectare deşeuri nepericuloase rural, judeţul Galaţi”

Lansarea Structurii de Economie Socială „Centru colectare deşeuri nepericuloase rural, judeţul Galaţi”

În data de 12.09.2015, cu începere de la ora 15:00, a avut loc lansarea Structurii de Economie Socială „SC RUCO GL S.R.L.” în cadrul Complexului hotelier Dunărea, str. Dunării, Eforie Nord, judeţul Constanţa.

STRUCTURA DE ECONOMIE SOCIALĂ „S.C. RUCO GL S.R.L.” va desfășura activităţi de preluare, stocare şi livrare uleiuri uzate. Compania va colecta în principal ulei de palmier uzat, ulei de floarea soarelui uzat, ulei de măsline uzat, ulei de soia uzat, ulei de rapiţă uzat, grăsimi vegetale uzate, râncede sau expirate. Potenţialii clienţi vor fi fabricile de biodiesel şi firmele specializate în reciclarea uleiurilor vegetale uzate.

Activitatea companiei se va desfășura cu 4 angajați (1 manager SES și 3 agenți contracte). Prin colectarea uleiului alimentar uzat se va proteja mediul înconjurător, împiedicând deşeurile să penetreze sursele de apă afectând flora şi fauna, precum şi fertilitatea solului.

La eveniment au fost prezenţi toţi reprezentanţii structurilor de economie socială înfiinţate în cadrul proiectului şi persoanele interesate de modul în care se colectează şi se prelucrează uleiul uzat. Participanţii la eveniment au fost înregistraţi şi au primit mape personalizate cu imaginea vizuală a Structurii de Economie Socială „Ruco – colectare ulei alimentar uzat” care au conţinut următoarele informaţii: agenda evenimentului, pliantul Structurii de Economie Socială, prezentările solicitantului şi a partenerilor proiectului.

În cadrul evenimentelor s-au purtat discuţii cu privire la setul de proceduri interne (clarificări, îmbunătăţiri), s-a discutat despre concurenţa de pe piaţă, despre achiziţii şi despre efectuarea plăţilor online, de asemenea s-au identificat strategii pentru a putea pătrunde pe piaţa de desfacere.