Pages Menu
Categories Menu
Vizită de lucru şi schimb de experienţă în Portugalia

Vizită de lucru şi schimb de experienţă în Portugalia

În perioada 30.03.2015 – 03.04.2015 a avut loc primul schimb de experienţă transnaţională pentru dezvoltarea Economiei Sociale şi promovarea protecţiei mediului conform cerinţelor EU din cadrul proiectului „Competent și ocupat pe piața muncii” (ID 146180).

Primul grup format din 9 persoane implicate în desfăşurarea activităţilor proiectului a efectuat vizita la partenerul transnaţional 3 din Portugalia. Scopul acestei vizite a fost de a realiza transferul de bune practci şi de a exemplifica utilitatea şi modul de susţinere al Structurilor de Economie Socială pe piaţă.

Au fost prezentate date importante cu privire la impactul Economiei Sociale în produsul intern brut în statele membre ale UE şi amploarea pe care aceasta a luat-o în ultimii ani. De asemenea s-au efectuat vizite de lucru la diferite întreprinderi pentru a descoperi modalităţile de colectare, procesul de reciclare şi importanţa mediului înconjurător.

S-au vizitat şi centre sociale pentru a vedea cu ce probleme se confruntă comunitatea şi ce demersuri se fac pentru rezolvarea acestor probleme. La finalul vizitei s-a realizat o evaluare a acesteia, s-au dezbătut modelele de bună practică ce pot fi transferate sau adaptate în România şi s-au trasat concluzii cu privire la importanţa colectării şi reciclării uleiului alimentar uzat.

Această vizită a avut un rol important în implementarea proiectului şi va fi utilă în activităţile de promovare a Structurilor de Economie Socială şi a protecţiei mediului.